Indholdsfortegnelse:

Warren Buffetts nettoværdi: Wiki, gift, familie, bryllup, løn, søskende
Warren Buffetts nettoværdi: Wiki, gift, familie, bryllup, løn, søskende

Video: Warren Buffetts nettoværdi: Wiki, gift, familie, bryllup, løn, søskende

Video: Warren Buffetts nettoværdi: Wiki, gift, familie, bryllup, løn, søskende
Video: "Prepare Now, Huge Inflation Is Coming..." — Warren Buffett's Last WARNING 2024, April
Anonim

Warren Edward Buffetts nettoværdi er $77 milliarder

Warren Edward Buffett Wiki Biografi

Warren Edward Buffett blev født den 30. august 1930 i Omaha, Nebraska USA, og er kendt over hele verden som "Sage", "Wizard" eller "Oracle of Omaha", som i øjeblikket er rangeret blandt de tre rigeste mennesker i verden. af Forbes og Bloomberg, der primært er en yderst kyndig investor og finansiel rådgiver, også en forretningsmagnat, finansmand og generøs filantrop.

Så hvor rig er Warren Buffett? Ifølge Forbes anslås Warrens nettoformue i midten af 2017 til at være meget imponerende 77 milliarder dollars, hvor langt størstedelen af hans formue er blevet akkumuleret som et resultat af hans konsekvent succesfulde investering gennem hans firma Berkshire Hathaway.

Warren Buffetts nettoværdi 77 milliarder dollars

Warren Buffet er den eneste søn af det amerikanske kongresmedlem Howard Buffett og mor Leila (født Stahl). Warren gik i skole i Washington DC og derefter på University of Pennsylvania i to år (inklusive at slutte sig til Alpha Sigma Phi-broderskabet), før han overførte til University of Nebraska, hvorfra han dimitterede som nitten med en BSc i forretningsadministration. Efter at have søgt ind på Harvard Business School uden held, indskrev Buffett på Columbia Business School og dimitterede med en MSc i økonomi i 1951. Buffett gik også på New York Institute of Finance.

Selv i folkeskolen tjente Warren Buffett penge på alle mulige måder, inklusive at eje brugte flippermaskiner, arbejde i sin bedstefars butik, sælge golfbolde, tyggegummi og magasiner fra dør til dør. Buffetts interesse for aktiemarkedet og investering begyndte også i hans skoledage, nogle gange tilbragte han i kundeloungen på et regionalt børsmæglerhus nær sin fars kontor, plus besøgte NYSE, da han var 10. Som 11-årig købte han tre aktier i Cities Service for sig selv og tre for sin søster Doris (grundlægger af The Sunshine Lady Foundation). I gymnasiet investerede han i en virksomhed ejet af sin far og købte en gård, der blev drevet af en fæstebonde.

Warren Buffett begyndte sin fuldtidsarbejdskarriere som investeringssælger for Buffett-Falk & Co., derefter som værdipapiranalytiker i Graham-Newman Corp, og fortsatte efterfølgende med at arbejde hos Buffett Partnership, Ltd. I 1957 havde han tre partnerskaber opererer, steg til fem det næste år, og som i 1962 gjorde ham til millionær - det år havde hans partnerskaber aktiver på over $7 millioner, hvoraf $1 million tilhørte Buffett.

Buffetts første private investering var stormagasinet Hochschild, Kohn og Co. Det var imidlertid Berkshire Hathaway, der bragte ham stor økonomisk succes, først ved at købe aktierne i dette multinationale konglomeratholdingselskab og derefter blive formand i 1965. Virksomheden blev portalen for stort set alle Buffetts investeringer, hvilket gav ham en plads på Forbes 400 i 1979 og gjorde ham til milliardær i 1990. Warren Buffett er nu bestyrelsesformand, CEO og den største aktionær i virksomheden. I 2008 blev han opført af Forbes som den rigeste person i verden, og i 2012 udnævnte magasinet Time Buffett til en af de mest indflydelsesrige mennesker i verden, en position som han har haft hvert år siden, uanset formel anerkendelse.

Ud over overskuddet fra hans firma har Buffett akkumuleret en stor mængde af sin nettoformue på grund af terminskontrakter, hvis værdi i 2006 var over 2 milliarder dollars. Samme år meddelte Buffett, at han ville give 85 % af sine besiddelser i Berkshire væk til fem velgørende organisationer – det største beløb går til Bill and Melinda Gates Foundation, der er grundlagt sammen med Bill Gates med det formål at reducere fattigdom og forbedre sundhedsplejen – plus andre såsom Nuclear Threat Initiative, Glide Foundation og Buffett Foundation, skabt for at administrere hans velgørende donationer. Som et resultat af hans filantropi beløber Warren Buffetts årlige løn i de seneste år sig til kun $100.000.

Buffetts ydmyge og generøse personlighed har inspireret mange forfattere som Robert Lowenstein, Alice Shroeder, Janet Lowe og John Train til at udgive bøger om ham. Warren Buffett er også selv en kendt forfatter og har i en årrække udgivet årsrapporter og forskellige artikler, hvoraf den mest fremtrædende er "The Super Investors of Graham-and-Doddsville".

I sit personlige liv var Warren gift med Susan fra 1952 til hendes død i 2004, selvom de levede adskilt fra slutningen af 70'erne; de har en datter. I 2006 giftede han sig med Astrid Menks, som han havde boet sammen med i mange år. Warren Buffett bor i et hus i Omaha, som han købte i 1957 for $31.000. I sin fritid nyder Buffett at spille bridge og har endda sponsoreret en Buffett Cup-bridgekamp.

Anbefalede: