Indholdsfortegnelse:

Xi Jinpings nettoværdi: Wiki, gift, familie, bryllup, løn, søskende
Xi Jinpings nettoværdi: Wiki, gift, familie, bryllup, løn, søskende

Video: Xi Jinpings nettoværdi: Wiki, gift, familie, bryllup, løn, søskende

Video: Xi Jinpings nettoværdi: Wiki, gift, familie, bryllup, løn, søskende
Video: Bryllupsvideo - Udendørs bryllup på Næsbyholm Slot 2024, Marts
Anonim

Wiki Biografi

Xi Jinping blev født den 15. juni 1953 i Beijing, Kina, og er kendt over hele verden, især siden 2012, hvor han blev Kinas 'overordnede leder', hvilket betyder, at Xi har de tre primære magtpositioner i landet, nemlig general. Sekretær for Kinas kommunistiske parti, præsidenten for Folkerepublikken Kina og formanden for den centrale militærkommission. På dette grundlag rangerer magasinet Forbes i 2015 Xi Jinping som den tredjemest magtfulde person i verden, bag Vladimir Putin og Barack Obama.

Så hvor rig er Xi Jinping? Faktisk kan ingen aktiver direkte spores til Xi og hans nærmeste familie, men autoritative kilder vurderer, at hans bredere familie, herunder hans søster Qi Qiaoqiao og mand, Deng Jiagui, og datteren Zhang Yannan, har forretnings- og ejendomsinteresser til en værdi af flere milliarder dollars, akkumuleret uden hjælp fra det mest magtfulde familiemedlem. Det er værd at bemærke, at kinesiske regler for offentliggørelse af virksomheder og fast ejendom samt et propagandasystem forbyder mediediskussion af lederes personlige oplysninger og fjerner dem fra internettet. Gennem hele Xi Jinpings karriere har der dog aldrig været nogen antydning af korruption i hverken erhvervslivet eller politik, og han er bredt respekteret for sine bestræbelser på at udrydde korruption på alle niveauer af regeringen og erhvervslivet i Kina.

Xi Jinping nettoværdi $Ukendt

Xi Jinpings far, Xi Zhongxun (1913-2002), fra Fuping County, Shaanxi, og sporede hans patrilineære afstamning fra Xiying i Dengzhou, Henan, var en højtstående kommunistisk revolutionær skikkelse, som især hjalp Mao Zedong med at grundlægge den kommunistiske stat i 1949, og bagefter besidder flere nøglepositioner. Xis uddannelse blev forstyrret af den kulturelle revolution, men han studerede derefter kemiingeniør ved Beijings Tsinghua Universitet fra 1975 til 1979, sandsynligvis mere politisk end professionelt. Fra 1998 til 2002 studerede han marxistisk filosofi, igen ved Tsinghua University, og opnåede en doktorgrad i jura (LLD), hvis gyldighed dog stilles spørgsmålstegn ved af observatører.

Xi Jinping blev partichef for Shanghai i 2007, en af de vigtigste stillinger i Kina, og en forløber for hans forfremmelse til højere stillinger. Han blev efterfølgende udnævnt til den stående komité på ni mand i politbureauet ved den 17. partikongres i oktober 2007. I 2008 blev Xi valgt som vicepræsident for Folkerepublikken Kina, og udnævnt til koordinator for de olympiske sommerlege i Beijing 2008, plus at have en overbliksposition på Hong Kong og Macau.

I 2012 blev Xi Jinping valgt til sin nuværende almægtige stilling, og er efter to år blevet nok den mest magtfulde kinesiske hersker siden Mao Zedong. Han er nu også chef for verdens største økonomi, der vurderes til tæt på 20 billioner dollars. Xi har været hurtig til at se fordelene ved privatiseringsvenlige reformer og har kæmpet hårdere end sine forgængere i sin anti-korruption holdning og til fordel for større økonomiske og sikkerhedsmæssige alliancer, hvilket har tilskyndet betydelige bestræbelser i Kinas fortsatte økonomiske vækst.

I sit personlige liv var Xi Jinping gift med Ke Lingling i en kort periode i 1980'erne og har været gift med den kinesiske folkesanger Peng Liyuan siden 1987 - de har en datter, som faktisk blev indskrevet på Harvard University under et pseudonym i 2010.

Anbefalede: