Indholdsfortegnelse:

Harry Belafonte nettoværdi: Wiki, gift, familie, bryllup, løn, søskende
Harry Belafonte nettoværdi: Wiki, gift, familie, bryllup, løn, søskende

Video: Harry Belafonte nettoværdi: Wiki, gift, familie, bryllup, løn, søskende

Video: Harry Belafonte nettoværdi: Wiki, gift, familie, bryllup, løn, søskende
Video: Harry Belafonte Is A Proud Father Of 4 Beautiful Children — Meet All of Them 2024, Kan
Anonim

Harold George Belafonte Jr.s nettoværdi er $28 millioner

Harold George Belafonte Jr. Wiki Biografi

Harold George "Harry" Bellanfanti, Jr. er en sanger, sangskriver, skuespiller og social aktivist født 1. marts 1927 i Harlem, New York City, USA, og da Harry Belafonte er en af de mest succesrige caribiske amerikanske popstjerner i historien, en tre gange Grammy Award vinder, samt en Emmy Award og en Tony Award vinder, og modtageren af en Grammy Lifetime Achievement Award. Belafonte har været UNICEF Goodwill-ambassadør siden 1987, og senest en kritiker af George W. Bush og Barack Obamas politik.

Har du nogensinde spekuleret på, hvor rig Harry Belafonte er? Ifølge kilder er det blevet anslået, at Harry Belafontes samlede nettoværdi er 28 millioner dollars i midten af 2016, primært akkumuleret takket være hans ekstremt succesrige musikalske karriere siden slutningen af 1940'erne. Men da han stadig er aktiv i medierne, fortsætter hans nettoformue med at vokse.

Harry Belafonte nettoværdi $28 millioner

Født som den ældste søn af caribiske immigranter voksede Harry op i New York City. Hans forældre blev skilt, da han var et lille barn, og han blev sendt til Jamaica, hvor han boede hos sine slægtninge i et stykke tid. Det var dengang, han første gang så myndighedernes undertrykkelse af sorte, hvilket gjorde en stor indvirkning på ham. I 1939 vendte Belafonte tilbage til New York for at bo hos sin mor, som kæmpede i fattigdom. Efter at han droppede ud af gymnasiet, meldte Harry sig til den amerikanske flåde i 1944 og tjente i Stillehavet indtil slutningen af Anden Verdenskrig, da han vendte tilbage til New York for at arbejde en række job, før han fandt inspiration i en forestilling i en American Negro Theatre-forestilling han deltog. Dette fik Harry til at blive skuespiller, så han studerede drama på Dramatic Workshop drevet af Erwin Piscator, hvor en af hans klassekammerater var Marlon Brando.

Belafonte fortsatte med at optræde i adskillige American Negro Theatre-skuespil, men hans store gennembrud kom efter, at han imponerede Monte Kay, mens han sang for et klasseprojekt, og derefter blev tilbudt en chance for at optræde i jazzklubben "Royal Roost". Ved siden af sine talentfulde kolleger – musikerne Charlie Parker og Miles Davis – blev Harry også populær i klubben, hvilket gjorde det til sin første pladekontrakt i 1949. Men i 1950 havde Harry ændret sin musikstil, idet han favoriserede folk i stedet for populærmusik. Han studerede ivrigt traditionelle folkesange fra hele verden og optrådte i New Yorks folkeklubber. Belafonte debuterede på Broadway i 1953 med sin optræden i "John Murray Anderson's Almanac", hvor han sang flere af sine egne sange og fik en Tony Award for sin præstation. Hans nettoværdi var stigende.

Det var i midten af 50'erne, da Harry startede sin filmkarriere og optrådte i sin første film "Bright Road" i 1953, og snart i Otto Premingers "Carmen-Jones", hvor han portrætterede soldaten Joe, som han modtog en Oscar-nominering for.. Denne succes gjorde Belafonte til en stjerne, og han blev hurtigt også en musiksensation. Han udgav sit "Calypso"-album i 1956, som indeholdt hans syn på traditionel caribisk folkemusik og introducerede Amerika til en ny musikgenre; albummet solgte en million eksemplarer.

Udover sin film- og musikkarriere blev Belafonte den første afroamerikanske tv-producent. Hans senere karriere omfattede adskillige andre film og albums, der ikke opnåede så stor succes som de foregående. I 1995 spillede han med John Travolta i "White Man's Burden", som viste sig at være en kommerciel skuffelse.

Belafonte fandt dog sin inspiration i aktivisme. Harry mødte Martin Luther King i 1950'erne, og de to blev gode venner. Han var ved siden af King på mange af hans taler og deltog i talrige protester og stævner.

Belafonte begyndte at støtte afrikanske kunstnere i midten af 60'erne og ledede en indsats for at hjælpe mennesker i Afrika i 1980'erne. Han rejste penge til dem, der blev ramt af hungersnød i Etiopien ved at indspille sangen "We Are the World" med flere andre berømte kunstnere som Michael Jackson, Lionel Ritchie, Ray Charles, Diana Ross og Bruce Springsteen. Sangen blev udgivet i 1985 og indbragte millioner af dollars. Belafonte er UNICEFs goodwill-ambassadør og en stærk kritiker af det nuværende politiske system og regime i Amerika.

Når det kommer til hans privatliv, har Harry giftet sig tre gange. Han har to døtre fra sit første ægteskab med Marguerite Byrd (1948-57), to børn fra sit andet ægteskab med danseren Julie Robinson (1957-2008) og en datter med sin kone Malena Mathiesen, som han giftede sig med i 2009.

Anbefalede: