Indholdsfortegnelse:

Akira Toriyama nettoværdi: Wiki, gift, familie, bryllup, løn, søskende
Akira Toriyama nettoværdi: Wiki, gift, familie, bryllup, løn, søskende

Video: Akira Toriyama nettoværdi: Wiki, gift, familie, bryllup, løn, søskende

Video: Akira Toriyama nettoværdi: Wiki, gift, familie, bryllup, løn, søskende
Video: Akira Toriyama Solos 2024, Kan
Anonim

Akira Toriyamas nettoværdi er $45 millioner

Akira Toriyama Wiki Biografi

Akira Toriyama blev født den 5. april 1955 i Nagoya, Japan, og er en velkendt japansk mangakunstner, såvel som en spilkunstner, karakterdesigner og art director, der begyndte sin karriere i begyndelsen af 20'erne, og nok er bedst kendt. for det, der betragtes som hans fineste værk, Dragon Ball.

Hvor rig er Akira Toriyama? I øjeblikket er Akira Toriyamas nettoværdi anslået til at være 45 millioner dollars, hovedsagelig akkumuleret fra hans karriere som mangakunstner, i løbet af en karriere, der strækker sig over næsten 40 år siden hans debut i denne kunstindustri i slutningen af 1970'erne.

Akira Toriyama nettoværdi $45 millioner

Toriyama begyndte sandsynligvis sin tegnekarriere allerede i folkeskolen, som en simpel form for underholdning, fordi der tilsyneladende var lidt andet til at holde små børn underholdt og interesserede. Professionelt var hans første job at arbejde på et reklamebureau i Nagoya, hvor han designede plakater i næsten tre år. Efter at have sagt dette job op, deltog Toriyama i en amatørkonkurrence ved navn "Jump", virkelig for at vinde penge. Selvom Toriyama ikke vandt konkurrencen, blev han senere kontaktet og opmuntret af Kazuhiko Torishima, som senere skulle blive hans redaktør.

I 1978 debuterede Toriyama med en serie på to one-shot manga med titlen "Wonder Land", som blev udgivet i Weekly Shōnen Jump, en ugentlig mangaantologi. Toriyamas gennembrud skete et par år senere i 1980 med udgivelsen af en mangaserie om en pervers professor og hans robot Arale, med titlen "Dr. Nedtur”. Ved slutningen af serien i 1984 var Akira Toriyama blevet et kendt navn i mangaindustrien. Derudover har "Dr. Slump" gav ham en prestigefyldt Shogakukan Manga Award i 1981 og blev tilpasset til en serie, der blev sendt på TV fra 1981 til 1986. I år 2008, "Dr. Slump" havde solgt over 35 millioner eksemplarer alene i Japan. En sådan succesfuld start i mangaindustrien bidrog stærkt til Akira Toriyamas offentlige anerkendelse såvel som hans nettoværdi.

Toriyamas mest succesrige værk til dato blev dog offentliggjort i 1984 i Weekly Shōnen Jump under navnet "Dragon Ball", som øjeblikkeligt fangede offentlighedens opmærksomhed. Oprindeligt en eventyr/gag manga, "Dragon Ball" blev senere modificeret til at repræsentere en kampsportsserie. Toriyama arbejdede på denne manga i 11 år og producerede 519 kapitler, hvilket resulterede i i alt 42 bind. "Dragon Ball" har solgt over 156 millioner eksemplarer i Japan, og i alt 230 millioner eksemplarer på verdensplan.

"Dragon Ball" begyndte snart at blive betragtet som "den mest indflydelsesrige shōnen manga", såvel som den "anden bedst sælgende manga gennem tiderne". Til sidst blev denne manga-serie tilpasset til flere tv-anime, såsom "Dragon Ball", "Dragon Quest", "Dragon Ball Z" og "Dragon Ball GT". Alene "Dragon Ball Z" varede i 291 afsnit og blev endnu en gang tilpasset til 16 film. Det er overflødigt at sige, at det lykkedes Toriyama at samle en stor sum penge fra salget. Populariteten af "Dragon Ball"-mangaserien spredte sig over hele verden og blev til sidst forvandlet til flere videospil, herunder "Dragon Quest Monsters", "Super Dragon Ball Z" og "Dragon Ball Online".

En bemærkelsesværdig succesfuld anime-kunstner med en nettoværdi på $45 millioner, Akira Toriyama blev en indflydelsesrig person i branchen og fik endda til opgave at illustrere karakterer til "Dragon Ball"-spil. Toriyamas unikke tegnestil, der trodser de traditionelle konventioner i mangaserier, hans visuelt forskellige karakterer og et interessant valg af alfabet til at formidle budskabet bag billederne, er det, der har trukket et stort publikum mod hans arbejde.

I sit personlige liv er Akira gift med Yoshimi Kato, og parret har to børn.

Anbefalede: