Indholdsfortegnelse:

Aliko Dangote nettoværdi: Wiki, gift, familie, bryllup, løn, søskende
Aliko Dangote nettoværdi: Wiki, gift, familie, bryllup, løn, søskende

Video: Aliko Dangote nettoværdi: Wiki, gift, familie, bryllup, løn, søskende

Video: Aliko Dangote nettoværdi: Wiki, gift, familie, bryllup, løn, søskende
Video: Mo in conversation with Aliko Dangote 2024, Kan
Anonim

Aliko Dangotes nettoværdi er $21,6 milliarder

Aliko Dangote Wiki Biografi

Alhaji Aliko Dangote blev født den 10. april 1957 i Kano, Nigeria, en søn af en relativt velhavende muslimsk familie, men som udviklede sine egne ideer til en virksomhed. Forbes-magasinet rangerer Aliko som den rigeste person i Nigeria og Afrika, og den 67. rigeste person i verden i 2015.

Så hvor rig er Aliko Dangote? Forbes anslår, at Aliko har en nettoværdi anslået til over 21,6 milliarder dollars, hvor det meste af hans rigdom er blevet tjent fra hans forretning med råvarer fra slutningen af 1970'erne.

Aliko Dangotes nettoværdi $21,6 milliarder

Aliko Dangote var fascineret af forretning fra en tidlig alder, selv at købe slik i løs vægt og derefter sælge det i skolegården. Han blev uddannet på Capital High School, Kano, og tog efterfølgende en grad i business fra Al-Azhar University i Kairo, Egypten, og vendte derefter tilbage til Nigeria for at starte sin egen virksomhed med et lån fra sin onkel.

Aliko grundlagde Dangote Group i 1977 som et handelsselskab, og hans nettoformue begyndte at opbygges. Konglomeratet er nu vokset til en multi-milliard dollarkoncern med aktiviteter i Benin, Ghana og Togo samt Nigeria, der dækker fødevareforarbejdning, cementfremstilling og fragt. Især koncernen dominerer nu sukkermarkedet i Nigeria, og det samme er den største leverandør til landets læskedrikvirksomheder, bryggerier og konditorer. Samlet set er Dangote Group den største industrikoncern i Nigeria. Aliko Dangotes nettoformue er vokset i forhold til koncernens ekspansion og succes.

For at udvide sine interesser overtog Aliko Dangote ledelsen af Central Bank of Nigerias transport i 1990'erne. I 2012 lejede Dangote jord af Lagos havnemyndighed, hvorpå han byggede faciliteter til sit melfirma.

I dag har Dangote Group det største sukkerraffinaderi i Afrika og tredjestørst i verden, der producerer 800.000 tons sukker årligt. Det ejer saltfabrikker og melmøller og er en stor producent af ris, fisk, pasta, cement og gødning. Virksomheden eksporterer bomuld, cashewnødder, kakao, sesamfrø og ingefær til flere lande. Det har også store investeringer i fast ejendom, bank, transport, tekstiler og olie og gas. Dangote har diversificeret sig til telekommunikation og bygget 14.000 kilometer fiberoptiske kabler til at forsyne hele Nigeria.

I øjeblikket planlægger Aliko Dangote at bygge et olieraffinaderi i Nigeria, fordi landet er en stor olieleverandør, men ikke har et raffinaderi.

Som et resultat af alle sine forretningsaktiviteter blev Dangote hædret i januar 2009 som den førende leverandør af beskæftigelse i den nigerianske byggeindustri. Gruppen beskæftiger nu over 11.000 mennesker og er det største industrielle konglomerat i Vestafrika. I 2011 blev Dangote tildelt Nigerias næsthøjeste hæder, Grand Commander of the Order of the Niger, og i 2014 blev Dangote kåret som Forbes Africa Person of the Year.

I sit personlige liv har Aliko Dangote været officielt gift tre eller fire gange og siges at have fået 15 børn. I 2014 sagde den nigerianske regering, at Dangote havde doneret 150 millioner Naira (1 million USD) for at standse spredningen af ebola.

Anbefalede: