Indholdsfortegnelse:

Hvor rig var "Battlestar Galacatica"-skuespilleren Lorne Greene? Wiki: Nettoværdi
Hvor rig var "Battlestar Galacatica"-skuespilleren Lorne Greene? Wiki: Nettoværdi

Video: Hvor rig var "Battlestar Galacatica"-skuespilleren Lorne Greene? Wiki: Nettoværdi

Video: Hvor rig var
Video: Battlestar Galactica original Legacy Trailer Richard Hatch Dirk Benedict Lorne Greene chefhawk 1978 2024, April
Anonim

Lorne Greenes nettoformue er 10 millioner dollars

Lorne Greene Wiki Biografi

Lyon Himan Greene blev født den 12. februar 1915 i Ottawa, Canada, af russisk-jødisk oprindelse og var en skuespiller, der blev kendt verden over for sin rolle som Ben Cartwright i tv-serien "Bonanza". Green var aktiv i underholdningsindustrien fra 1939 til 1987. Lorne døde i 1987.

Hvor meget var Lorne Greenes nettoværdi? Det er blevet anslået af autoritative kilder, at den samlede størrelse af hans rigdom er så meget som $10 millioner, omregnet til i dag. Film og tv var de vigtigste kilder til Greenes beskedne formue.

Lorne Greene nettoværdi 10 millioner dollars

Til at begynde med er der ingen information om hans tidlige barndom, indtil han dimitterede fra Queen's University i Kingston, Ontario.

Med hensyn til hans professionelle karriere begyndte Greene sit skuespil, mens han studerede på universitetet. Hans klangfulde stemme hjalp ham også til at arbejde som nyhedsoplæser på den canadiske radiostation CBC (Canadian Broadcasting Corporation), hvor han hurtigt blev cheftalsmand og den mest populære nyhedsoplæser i Canada – under Anden Verdenskrig blev han kaldt The Voice of Canada. Derudover var han fortæller for dokumentarfilm, en aktivitet, der fulgte ham gennem hele hans karriere. I 1950'erne flyttede han til USA for at forfølge en karriere i Hollywood som filmskuespiller. Først tog han mindre roller, men han fik til sidst sin store chance med en tv-serie, der var en af de mest succesrige i amerikansk tv-historie: I 1959 blev han tilbudt rollen som Ben Cartwright i tv-serien "Bonanza". Med rollen som faderen til Cartwright-familien, som han spillede indtil slutningen af serien i 1973, blev Greene et af de mest kendte ansigter på tv, også internationalt, og som boostede hans nettoformue betragteligt.

I 1964 udkom albummet "Welcome to the Ponderosa" - til albummet indspillede Lorne Greene sangen "Ringo" og scorede en international bestseller og toppede hitlisterne i USA. I 1960'erne indspillede Greene mange musikalbum med country-western- og folkesange, hvor han spillede en blanding af højttaler og sanger, hvilket øgede hans nettoværdi.

I 1980'erne vendte han sin energi til dyrelivet og miljøet. Han var vært og fortæller for Lorne Greenes serie "New Wilderness", et program, der fremmede bevidstheden om miljøet. Desuden var Greene kendt som en bidragyder til Macy's Thanksgiving Day Parade fra NBC. Han huskes også dybt som grundlæggeren af Torontos Academy of Radio Arts.

I mellemtiden fortsatte skuespilleren med succes med tv-serien "Battlestar Galactica" (1978-1980) og i spillefilmen "Galactica 1980". Hans sidste rolle var i afsnittet "The Appearance" i tv-serien "An Angel on Earth" (1985), igen med Michael Landon, hans søn i "Bonanza". Med sit hvide hår, klangfulde stemme og rolige, overlegne karisma specialiserede Greene sig i at præsentere moralsk ufejlbarlige autoritetsfigurer.

Endelig, i skuespillerens personlige liv, blev Greene gift med Rita Hands fra 1938 til 1960, og de havde to børn. I 1961 giftede han sig med Nancy Deale, som han fik endnu et barn med. Han var nær ven af skuespillerne Dan Blocker og Michael Landon, to af hans sønner i "Bonanza". Hans datter Linda Greene Bennett skrev en biografi om ham med titlen "My Father's Voice: The Biography of Lorne Greene". Lorne Greene døde den 11. september 1987 i Santa Monica, Californien, i en alder af 72 og led af lungebetændelse. Han blev begravet på Hillside Memorial Park Cemetery i Culver City, Californien.

Anbefalede: