Indholdsfortegnelse:

Park Geun-Hye Nettoværdi: Wiki, Gift, Familie, Bryllup, Løn, Søskende
Park Geun-Hye Nettoværdi: Wiki, Gift, Familie, Bryllup, Løn, Søskende

Video: Park Geun-Hye Nettoværdi: Wiki, Gift, Familie, Bryllup, Løn, Søskende

Video: Park Geun-Hye Nettoværdi: Wiki, Gift, Familie, Bryllup, Løn, Søskende
Video: South Korean President Park Geun-hye Impeached | TIME 2024, April
Anonim

Park Geun-Hyes nettoværdi er $7 millioner

Park Geun-Hye Wiki Biografi

Park Geun-Hye blev født den 2. februar 1952 i Daegu, Sydkorea, i en teoretisk gennemsnitlig familie, men hendes far skulle blive landets 3. præsident, og hun selv den 18. præsident, og som Forbes-magasinet rangerer som den 46. mest magtfulde person og 11. mest magtfulde kvinde i verden i 2015.

Så hvor rig er Park Geun-Hye? Kilder anslår, at Parks nettoformue er $7 millioner - dette kan ændre sig noget, da hendes løn skal øges til cirka $187.000 (omregnet fra Koreansk Won).

Park Geun-Hye nettoværdi $7 millioner

Park Geun-hyes far var Park Chung-hee, som blev præsident for Sydkorea fra det tidspunkt, han iscenesatte et militærkup i 1961 og blev officielt indviet i 1963, indtil hans attentat i 1979, og hendes mor Yuk Young-soo. Park blev indskrevet på Sogang University i Seoul, Sydkorea, og dimitterede med en BSc-grad i elektronikteknik i 1974. Efterfølgende studier på universitetet i Grenoble blev afbrudt, da hendes mor blev skudt og dræbt af en nordkoreansk snigmorder, hvis kugle var beregnet til præsidenten. Park blev installeret som landets fungerende førstedame, et enormt ansvar for en 22-årig nyuddannet universitetsuddannet. Park tilpassede sig dog godt til sin rolle som førstedame, idet hun hilste yndefuldt og effektivt på højtstående personer og varetog statens anliggender, blandt en række andre ansvarsområder. (Faktisk har Park været involveret i politik hele sit liv.) Ingen tvivl om, at dette var starten på væksten i hendes nettoformue.

Fem år efter hendes mors død ramte tragedien igen: Parks far, præsident Park Chung-hee, blev myrdet ved en middag af sin efterretningschef i 1979. Efter sin fars død fortsatte Park Geun-Hye med at være aktiv i det offentlige liv ved at fungere som formand for uddannelses- og kulturfonde. Hendes nettoværdi var stabil, hvis ikke voksede spektakulært.

Park Geun-hye, der bar noget af en byrde fra sin fars diktatoriske styre, blev til sidst valgt til nationalforsamlingen i 1998 og blev kort efter udnævnt til næstformand for Grand National Party. (BNP var blevet etableret et år tidligere, og forenede det økonomisk kæmpende New Korea Party og Det Demokratiske Parti.) Hun var dengang formand for BNP mellem 2004 og 2006, og mellem 2011 og 2012 (BNP skiftede navn til "Saenuri" Party” i februar 2012). Hendes præsidentvalg i 2007 tog hendes opmærksomhed væk fra selve BNP i et stykke tid.

Park Geun-hye blev valgt til Sydkoreas 18. præsident i 2013, den første kvinde til at besidde posten og den første kvinde i Østasien til at være præsident. Selvfølgelig var dette en bemærkelsesværdig præstation, men gløden af den skulle ikke holde, og årene siden har været svære.

At føre tilsyn med verdens 14. største økonomi fra hovedstaden i Seoul, blot 200 km fra hendes ustabile og atomudrustede nabo, Kim Jong-un, er kun ét problem, da Park også har vægten af Sewol-færgetragedien samt en massiv bestikkelsesskandale på hendes hænder. I 2015 er det lidt over et år siden, at katastrofen dræbte mere end 300 mennesker, og med påstande om, at regeringens mishandling er udbredt siden, udtrykte Park formelt beklagelse over udbredt, dybt rodfæstet korruption i regeringen. Premierminister Lee Wan-koo trådte for nylig tilbage; og hendes første premierminister, Chung, Lee Wan-koo, Hong-won, stoppede efter færgetragedien i 2014.

Ligesom hendes godkendelsesvurderinger har den sydkoreanske økonomi fortsat en nedadgående tendens med svage lønninger, forbrugerforbrug og eksportmarked. På trods af disse problemer underskrev Park for nylig en frihandelsaftale mellem Canada og Korea (CKFTA), en miljøsamarbejdstraktat med Kina og Japan, og har opfordret til et nuklear sikkerhedsorgan i Nordøstasien.

I sit personlige liv har Park Geun-Hye aldrig været gift, hvilket fik nogle til at stille spørgsmålstegn ved hendes seksualitet, men der er ingen substans i disse mistanker. Park har modtaget æresdoktorgrader fra Chinese Culture University i Taiwan i 1987; Pukyong National University og KAIST i 2008; og Sogang University i 2010.

Anbefalede: