Indholdsfortegnelse:

Mike Markkula Nettoværdi: Wiki, Gift, Familie, Bryllup, Løn, Søskende
Mike Markkula Nettoværdi: Wiki, Gift, Familie, Bryllup, Løn, Søskende

Video: Mike Markkula Nettoværdi: Wiki, Gift, Familie, Bryllup, Løn, Søskende

Video: Mike Markkula Nettoværdi: Wiki, Gift, Familie, Bryllup, Løn, Søskende
Video: Steve Wozniak: 'A Lot of Things Wrong' With Jobs Movie 2024, Kan
Anonim

Mike Markkulas nettoværdi er $1,2 milliarder

Mike Markkula Wiki Biografi

Armas Clifford Markkula, Jr. blev født den 11. februar 1942 i Los Angeles, Californien, USA. Mike blev en velhavende person til dels ved at stille kapital til rådighed for Apple Computer, Inc.-virksomhedens opstart til gengæld for at få den anden administrerende direktør i virksomheden. Han investerede $250.000 i virksomheden. Steve Wozniak og Steve Jobs, sammen med finansiering og vejledning fra Mike Markkula, indarbejdede Apple Computer som en virksomhed i 1977. Mike Markkula var nøglefiguren i Apple Computer, Inc.s historie fra 1981 til 1983. Michael Scott var den første administrerende direktør. af virksomheden, og John Sculley efterfulgte stillingen efter Mike.

Så hvor rig er Mike Markkula? Under de seneste vurderinger rapporterer kilder, at den samlede sum af Mike Markkulas nettoværdi er så høj som 1,2 milliarder dollars, tjent på at være en succesfuld iværksætter og især en skarpsindig investor.

Mike Markkulas nettoværdi 1,2 milliarder dollars

Make Markkula er af finsk oprindelse, da hans oldefar var fra Finland, og som det fremgår af hans finske navne. Mark er uddannet fra University of Southern California med bachelor- og mastergrad, begge i elektroteknik. Intel og Fairchild Semiconductor var virksomheder, hvor Markkula tjente millioner på aktieoptioner og var i stand til at gå på pension som blot 32-årig, men blev overtalt til at støtte Wozniak og Jobs i udviklingen af Apple. Ud over at være en engelinvestor i Apple Computer, Inc., var Mike Markkula også teknisk ingeniør. Han var forfatter til Apple II- og Apple III-programmer. Derudover arbejdede Markkula som betatester med Apples software og hardware. I 1996, da Jobs vendte tilbage til stillingen som midlertidig administrerende direktør, trak Mark sig tilbage fra Apple Computer, Inc. Mike investerede også i virksomheder som Crowd Technologies og Skotland-baserede RunRev.

At have en så imponerende karakter er Mike Markkula blevet portrætteret i flere spillefilm. Den første var "Pirates of Silicon Valley" (1999) instrueret af Martyn Burke, karakteren af Markkula er skabt af Jeffrey Nordling. Filmen viser stridighederne mellem Gates og Jobs og mellem Microsoft og Apple. Den anden spillefilm, hvor Mike blev portrætteret af Dermot Mulroney, er "Jobs" (2013), instrueret af Joshua Michael Stern. Filmen var baseret på de sande fakta om Steve Jobs' liv. Hvad mere er, en dokumentar om venturekapitalisterne Mike Markkular, Dr. Herbert Boyer, Jimmy Treybig, Gordon Moore, Dick Kramlich, Don Valentine, Tom Perkins, Arthur Rock blev skabt af Daniel Geller, Dayna Goldfine og havde titlen "Something Ventured" (2011).

Mike Markkula er også medlem af styregruppen og formand for bestyrelsen for Santa Clara University. Desuden har Markkula og hans kone rejst midler til Center for Anvendt Etik på dette universitet. Han er også formand for bestyrelsen, administrator og regent for bestyrelsen for University of Southern California.

Mike Markkula bor i San Andreas Fault-området sammen med sin kone Linda. Meget lidt er kendt om hans familieliv, da Mike holder dette virkelig privat og afslører meget lidt information om det.

Anbefalede: